Om oss

Alessia Cerulli

Att laga mat är en kärlekshandling – man lagar mat till sig själv och till nära och kära varje dag!

Mina recept har en konstant koppling till min familjs tradition, och eftersom min familj kommer från olika delar av Italien blir det stor variation.

Min mamma är från Emilia i Norditalien  – Tortellins hemland, och min pappa kommer från Abruzzo i mitten av Italien, där det bland annat lagas utsökt Minestra di Castagne.

Min farfar är från klacken på den italienska stöveln, Apulien, känt för sina Orecchiette alle Cime di Rapa, och min farmor från Marche vars Calamaretti och fiskrätter är himmelskt goda.

Själv är jag född i Toscana med sitt härliga utbud av både av färsk fisk och kött och vilt, och uppvuxen i Milano där den riktiga Risotton har sitt ursprung.

I flera år har jag delat med mig av mina bästa råd på matlagningskurser.

Välkommen du också!

Alessia Cerulli, grundare av BuonAppetito.se


BuonAppetito.se

Buonappetito.se har sedan starten 2009 arrangerat och genomfört hundratals uppskattade matlagningsevent åt företag som SEB, Nordea, Trygg Hansa, KPMG, DHL, Gambro, Riksgälden, Ericsson, Axfood, Tele2, Swedbank och Telia, och även många matlagningskurser för privata grupper.

Dessutom arbetar Alessia Cerulli som matkonsult åt flera uppdragsgivare och medverkar regelbundet som matskribent i det svenska magasinet Solo Italia.