Provningar

Provningar – vin, ostar, charkuterier och olivolja

En italiensk delikatessprovning är ett sätt att snabbt och enkelt komma nära den italienska matkulturen och lära sig mer om italienska råvaror från olika regioner. Dessutom är det gott och lättsamt.

Vid våra provningar kan du smaka taleggio, gorgonzola, pecorino... ost som italienare brukar äta tillsammans med spännande marmeladsorter eller honung, och italienska charkuterier som prosciutto di parma, mortadella, coppa, bresaola osv.

Till det nybakat bröd, foccacia, färska och fina grönsaker från Italien, och så ett gott vin som passar med delikatesserna. Ni kommer inte att gå hem hungriga.

Vinprovning ordnar vi tillsammans med experter på just italienska viner som bjuder på stor smakrikedom och variation mellan Italiens olika regioner.

I samarbete med OliOli arrangerar vi också särskild provning av italienska olivoljor – en oförglömlig upplevelse där du som på en vinprovning får upptäcka olika smakinslag i oljorna och lär dig urskilja oljor med verklig kvalitet.

Även choklad har en lång tradition i Italien. Under chokladprovningen får ni smaka en härlig variation av olika chokladsorter.

En italiensk delikatessprovning passar utmärkt på jobbet som avslutning på veckan.

Men fredagmys i Italien kan man också ha på en måndag – ett utmärkt sätt att starta veckan på!